Betting on Breakfast – Filmfrukost på Bio Rio 1/11 KL.11-14 – Stockholm

Kortfilmsfestivalen Betting on Shorts följer upp förra årets succépremiär med två fina filmhändelser på Rio. Söndag 1/11 blir det härlig frukost varvat med festivalfavoriter, en tysk animationswiz och unga svenska filmlöften – en perfekt försmak av årets festival 14/11!

SÖNDAGENS PROGRAM KL.11-14

VACANCY – BETTING ON SHORTS 2006
Triangular av Bruno Simôes, Spanien/Portugal, animation, 8.12 min.
Noise av Martin Schmidt, Tyskland, animation, 3 min.

MAD OR BAD – BETTING ON SHORTS 2007
Weirdo av Ireneusz ’Parkos’ Prokopiuk, Polen, dokumentär, 8.50 min.
Death by Scrabble av Katie Steed, Storbritannien, animation, 5.53 min.
In Tune av Philippa James, Storbritannien, konstfilm/narrativ, 7.30 min.
Trina’s Collections av Ellen Lake, USA, dokumentär, 6 min.

KL. 11.50 – 10 MINUTERS PAUS

MONEY, MONEY, MONEY – BETTING ON SHORTS 2008
What Money Is av Eduardo Thomas, Mexico, experimentfilm, 4.40 min.
Trotzdem Danke av Mischa Leinkauf & Matthias Wermke, Tyskland,
konstdokumentär, 6.30 min.
Not for Good av Lindsay Knight, Storbritannien,
animerad dokumentär, 5.15 min.
Advertising av Florin Piersic Jr, Rumänien, narrativ, 7.55 min.
Kupe and the Whale av Nicholas Tayler, Storbritannien, konstfilm, 9.15 min.
Dr Mori’s Teleshopping av Spiros Jacovides, Grekland, experimentfilm, 6 min.
Zombie av Tessa Garland, Storbritannien, konstfilm, 3.10 min.
Last Hand Standing av Paul Cotter, USA, narrativ, 7 min.

KL. 12.50 – 10 MINUTERS PAUS

FOKUS – ROBERT SEIDEL
_grau av Robert Seidel, Tyskland, konstfilm, 10 min.
Futures av Robert Seidel, Tyskland, musikvideo, 3.58 min.
E3 av Robert Seidel, Tyskland, konstfilm, 3 min.

FOKUS – SVENSKA KORTFILMER
Dörrar av Siri Ahmed Backström, Sverige, konstfilm, 2.33 min.
Mellanrum av Camilla Söderberg, Sverige, dokumentär 13 min.
Blomma, mitt hjärta av Alexander Westergårdh, Sverige, narrativ, 15.05 min.
Knullstraffet av Karl-Oskar Gustafsson, Sverige, narrativ, 4.50 min.

Betting on Shorts började som en årlig kortfilmstävling på Institute of Contemporary Art i London 2005. Idag är den en internationell filmhändelse som sker samtidigt i ett dussin europeiska länder, från Istanbul till Wiesbaden och Barcelona. Och Stockholm! I år tävlar tolv filmer på temat Kontroll – spelfilmer, animationer, dokumentärer, musikvideor och konstfilmer. I varje stad finns en jury som väljer sin lokala vinnare och totalsegraren belönas med ära, berömmelse och cash. Som i en Eurovision Contest, fast här kan publiken satsa och vinna fina priser.

Läs mer om festivalen på bettingonshorts.com och boka dina biljetter till frukost 1/11 och festival 14/11 via Rio, på telefon eller www.biorio.se. Rio ligger på Hornstulls Strand 3 på söder i Stockholm. Välkommen!

“Betting on Shorts presented not only a chance to view interesting moving image work by a range of emerging international artists, but was a rewarding challenge to the usual rules of the game in film festivals and competitions. Giving the audience a role in the stakes made for good fun, and raised questions about gaming, play and the economies of competitions.”
Stuart Comer, Curator of Film, Tate Moder

Årets Betting on Shorts i Stockholm genomförs i samarbete med Rumänska kulturinstitutet, Polska institutet och filmtidskriften FLM.

OBS! Filmfrukosten har 15-årsgräns.

This entry was posted in News
>